Muntthee

De voordelen van Muntthee

Een heel populair en veel gedronken drankje is de verse Muntthee. Het plantje munt is ook overal verkrijgbaar en is gemakkelijk in de keuken of in de tuin te houden. In de tuin woekert munt zelfs, als je niet oppast heel je tuin door. Het voordeel daarvan is: altijd verse munt beschikbaar. Munt in de keuken groeit snel, munt in de tuin bloeit lange tijd. Als je Munt hebt afgeknipt voor gebruik, groeit deze ook binnen no time weer aan. Aan het eind van het seizoen kun je besluiten munt te drogen of in te vriezen, waardoor je ook in de maanden dat het plantje niet bloeit munt tot je beschikking hebt. Ideaal.

munt theeIs muntthee gezond?

Naast dat je op een gemakkelijke manier beschikking kunt hebben tot munt, is het ook op veel verschillende vlakken aan te raden hier zo nu en dan te genieten van een lekker kopje muntthee. Muntthee is namelijk goed tegen stress, en in de tegenwoordige tijd heeft iedereen daar wel eens last van. Ook versterkt muntthee je geheugen, wat natuurlijk ook heel handig is. Muntthee heeft ook een gunstige werking op je spijsvertering en je darmen, het helpt tegen misselijkheid, het werkt goed tegen de honger, al is eten natuurlijk een betere oplossing. Het heeft een gunstige invloed op je huid, en het helpt bij verkoudheid, en hoofdpijn.

Muntthee en afvallen

Als je bezig bent met een dieet kan muntthee ook een goede aanvulling zijn. Muntthee helpt namelijk vreetbuien voorkomen, die je ook niet wil hebben natuurlijk als je druk bezig bent met afvallen. Het is natuurlijk altijd beter om te zorgen dat er gewoon niets in huis is om je aan te vergrijpen, maar dat voorkom je helaas niet altijd. Als alternatief kun je een kopje verse muntthee zetten als je de honger voelt opkomen, dit zal zorgen voor een gevuld gevoel.

Negatieve effecten van muntthee

Er zijn weinig tot geen negatieve effecten bij het drinken van muntthee, het is alleen wel zo dat je wanneer je medicijnen gebruikt tegen een hoge bloeddruk, eerst even met je huisarts dient te overleggen voordat je aan de muntthee gaat. Dit kan namelijk wel een risico geven.

Hoe maak je verse muntthee

Verse muntthee maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je kookt water, giet dat in een glas, en voegt daar 2 of 3 takjes munt bij. Er wordt wel eens gekozen om de takjes in het glas te laten zitten, om de smaak wat te versterken, maar als de smaak voor jou voldoende is, kun je de takjes er ook weer uithalen. Het is maar net wat je fijn vind.

Verse muntthee of uit een zakje?

Alhoewel munt redelijk makkelijk verkrijgbaar of zelfs te kweken is, vraag je je misschien af of muntthee uit een theezakje, net zo goed is als verse muntthee. Muntthee in een theezakje heeft vaak nog extra smaaktoevoegingen, en wordt gemaakt van onder andere gedroogde munt. Muntthee in een theezakje is ook zwarte thee en geen groene thee. Het is dus wel degelijk anders.

Toevoegingen voor bij muntthee

Muntthee op zich is al lekker van smaak, maar bij muntthee zijn nog andere toevoegingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gember toevoegen aan je muntthee, om ook van de voordelen van gember te profiteren. Ook is het mogelijk om honing toe te voegen bij je muntthee, dit wordt meer gedaan voor de smaak. Het is maar net waar je voorkeur ligt, welke keuze het beste is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *