Koken met Matcha: een paar leuke gerechtjes voorgesteld

Matcha thee is een populaire groene theesoort. Er zijn veel voordelen voor het lichaam bij de inname van matcha. Vraag jij je af wat matcha precies is? Matcha is een groene theesoort die je kunt kopen in poedervorm. Deze poeder wordt gemaakt door het laten drogen van matcha bladeren. Deze bladeren worden daarna gestoomd en fijngemalen. Het fijnmalen zorgt dan voor de poeder die je kunt gebruiken bij het maken van thee. Deze thee zit vol vitamines en antioxidanten. Het geeft een natuurlijke boost en helpt bij het verbeteren van jouw metabolisme.

Matcha pannenkoekenWeet je dat je naast het drinken van matcha thee deze matcha poeder ook kunt verwerken in leuke gerechten? Het fijne aan deze gerechten is dat je niet echt een recept nodig hebt. De stappen spreken voor zich en de hoeveelheid matcha die je gebruikt is volledig afhankelijk van wat jij wilt. Deze gerechten zijn echt het topje van de ijsberg. Er is namelijk zoveel meer dat je met matcha poeder kunt doen. Bekijk bijvoorbeeld ook zeker eens deze matcha granola van Steffi Vertriest, su-per-lekker!

Popcorn…met matcha!

Houd je van popcorn? Lekker op de bank zitten en een filmpje kijken, met een grote bak popcorn. Heerlijk idee toch? Je kunt dit nog veel leuker maken door jouw popcorn te maken met matcha. Door de heerlijke groene poeder over jouw popcorn heen te strooien verander je niet alleen de smaak van jouw popcorn, maar je fleurt het ook helemaal op.

Jouw popcorn is heel mooi om te zien en nog lekkerder om op te eten. Houd je van suiker of zout op jouw popcorn dan kun je deze nog steeds toevoegen.

Banaan en Avocado matcha smoothie

Het is belangrijk dat jij dagelijks fruit en groente nuttigt. Dit is essentieel voor jouw gezondheid. Vind je het moeilijk om dagelijks fruit en groente te eten, maak het dan gemakkelijker door dit te verwerken in een smoothie. Natuurlijk moeten we dit interessant maken door er matcha aan toe te voegen.

Een bananen en avocado smoothie is heerlijk op zichzelf, maar met matcha drink je er meerdere glazen van leeg. En dit zonder dat je doorhebt dat je jouw dagelijkse dosis aan fruit hebt gehad. Wil je ook groente hieraan toevoegen, probeer dan eens baby spinazie bladeren erbij te doen. Wil je wat voller zijn of er een morning smoothie van maken, dan kun je hier ook granen aan toe voegen. Ik gebruik liefst een simpele full size blender zoals de Moulinex Blendforce; maar je kan ook een magic bullet ofzo gebruiken, natuurlijk.

De beste dessert is ijs gemaakt met matcha poeder!

Gezond blijven is natuurlijk belangrijk, maar wij lusten allemaal wel eens een overheerlijke snack. Na het eten komt het vaak voor dat wij iets zoetigs willen eten. Om elke dag aan de chocola of taart te zitten is geen goed plan. Daarmee blijf je namelijk niet gezond en zal ook het suikergehalte in jouw lichaam stijgen.

Toch is er een manier om te genieten van een heerlijk zoet dessert, zonder dat je al te ongezond bezig bent. Het maken van matcha ijs is hier dan de perfecte oplossing. Je kunt met matcha poeder zelf ice cream maken of ijsjes. Je hebt hiervoor wel een keukenmachine nodig, wat melk en room en natuurlijk de matcha.

Natuurlijke zoetstoffen kunnen hieraan worden toegevoegd voor een zoete smaak. Wil je liever ijsjes dan moet je ook nog vormpjes hebben en stokjes om de ijsjes in de vriezer te kunnen doen. En na ongeveer 3 uur heb jij overheerlijke ijsjes. Zo hoef jij je dus niet heel schuldig te voelen bij het genieten van dit dessert.

Matcha koekjes

Matcha koekjes zijn overheerlijke koekjes die bereid worden met matcha poeder. Het maakt hierbij niet uit welk koekjes recept jij wilt gebruiken. Heb jij een favoriete koekjes recept dan kun jij hier 2 theelepels matcha aan toevoegen.

Wil je de groene kleur in de koekjes terug zien komen, dan is het beter om koekjes als strawberry shortcake of chocolade te vermijden. De kleur die deze koekjes hebben zullen maken dat de groene kleur van de matcha poeder niet echt tevoorschijn komt. Gebruik daarom geen koekjes recepten die kleurstoffen bevatten. Hieronder vind je een superlekker receptje met witte chocolade!