Matcha Thee: de voordelen voor je gezondheid

Matcha thee is een aparte theesoort. Het is enorm in populariteit gestegen, maar waarom precies? De reden hiervoor is het feit dat deze theesoort de meest gezonde groene theesoort is. Matcha thee heeft dan ook vele voordelen voor jouw gezondheid. De voordelen van matcha thee lees je hieronder.

Matcha Thee PreparerenWat is matcha thee?

Matcha thee is een gezonde groene theesoort die zijn oorsprong in Japan vindt. Wat meteen opvalt aan matcha thee is dat het een theesoort is die in poedervorm te verkrijgen is. De poeder wordt gemaakt van theebladeren die eerst gedroogd worden en dan gestoomd worden. Hierna worden de bladeren erg fijn gemalen totdat hiervan een poeder ontstaat. Van matcha poeder wordt er niet alleen thee gemaakt, maar we zien steeds meer dan matcha poeder ook wordt gebruikt in andere gerechten en zelfs snacks zoals ice cream.

Wat doet matcha poeder voor jouw lichaam?

Matcha poeder zorgt ervoor dat jouw lichaam en geest weer in balans zijn. Het helpt ook om jouw lichaam te vrijwaren van giftige stoffen. Het is een natuurlijk detox voor jouw lichaam. Het helpt ook heel goed voor het verlagen van jouw bloedsuikerspiegel en het cholesterol. Ook jouw metabolisme heeft hier erg veel aan. Het helpt namelijk om calorieën te verbranden door jouw metabolisme een boost te geven.

Matcha zit ook boordevol vezels en chlorophyl. Heb jij ook last van te weinig energie, dan helpt matcha jou met het geven van een energie boost. Deze kan 5 uur lang duren. Jouw productiviteit wordt ook verhoogd doordat jouw concentratie levels omhoog gaan. Voor veel mensen helpt het ook om hun humeur te verbeteren. Matcha poeder zit vol vitamines zoals vitamine c, zink, chromium, magnesium en selenium. Doordat jouw immuunsysteem sterker wordt helpt het ook om ziektes te voorkomen. Matcha poeder is rijk aan antioxidanten waaronder EGCg.

Matcha Fan

Wat gebeurt er met jouw lichaam na inname van de antioxidanten?

Matcha poeder is zo rijk aan antioxidanten dat het zelfs nu geclassificeerd wordt als een superfood. Het is heerlijk om te drinken in theevorm en met elke slok krijg je super veel antioxidanten binnen.

Matcha TheeDe antioxidanten in matcha poeder

Het woord antioxidanten is iets wat we veel te horen krijgen tegenwoordig. Antioxidanten helpen jouw lichaam bij het tegengaan van chronische ziekten. Het is ook erg goed tegen veroudering. Er zijn natuurlijk ook andere voeding soorten die dit doen, maar matcha is veel sterker. Na het doen van onderzoeken is er uitgewezen dat matcha veel meer antioxidanten bevat dan elke groente- of fruitsoort.

Het feit dat je aan 1 kopje thee per dag zoveel kan hebben is natuurlijk erg bijzonder. De meeste mensen houden wel van een kopje thee en drinken dit ook dagelijks. Het veranderen van de theesoort die je drinkt is een kleine handeling met grote positieve gevolgen voor jouw lichaam en geest.

Waarom is matcha thee beter dan gewone groen thee?

Matcha thee is beter dan gewone groene thee, omdat deze theesoort in poedervorm komt. Bij het drinken van gewone groene thee gooi je dagelijks veel vitamines en antioxidanten weg. Je zult je misschien afvragen hoe dit kan. Je drinkt namelijk de thee toch gewoon op?

Het is inderdaad zo dat je het kopjes gewone groene thee die je voor jezelf hebt gemaakt opdrinkt zoals je ook met matcha thee zou doen. Alleen is het zo dat je bij het drinken van gewone groene thee niet alle antioxidanten en vitamines binnenkrijgt. Het hete water die je gebruikt is namelijk niet in staat om alles uit het theezakje te trekken. Je drinkt ook de gedroogde bladeren niet. Zo blijft er dus veel achter in het zakje en krijg je niet alle mineralen en antioxidanten binnen. Matcha thee daarentegen wordt gemaakt door het fijnmalen van theebladeren. Je drinkt dus bij matcha thee de bladeren eigenlijk op. Je gebruikt geen theezakje en zo blijft er dus ook niets in het zakje achter.

Zou je dezelfde voordelen van matcha willen hebben door het drinken van gewone groene thee? In dit geval zou je dan 10 kopjes gewone groene thee moeten drinken. 10 kopjes! Matcha poeder is gewoon niet te vergelijken met een andere groene theesoort.